Ο Στέλιος

O Στέλιος Παρλιάρος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε στο Παρίσι στην Ecole le Νôtre, στη σχολή
Escoffier του ξενοδοχείου Ritz, στη Λιόν στη σχολή Valrhona και τέλος στο διάσημο ζαχαροπλαστείο Fauchon.

Το 1982 δημιουργεί το «fresh» αλλάζοντας τη πορεία της ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα. Διδάσκει σε σεμινάρια για επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες και εκδίδει βιβλία ζαχαροπλαστικής που εντυπωσιάζουν με την αισθητική τους.

Η ενασχόλησή του με τον Τύπο ξεκινάει τη δεκαετία του ’90, όταν αποκτά δικές του στήλες στα περιοδικά «Ε» και «Gourmet» της «Ελευθεροτυπίας». Το Μάιο του 2006 ξεκινάει νέα συνεργασία με την εφημερίδα «Καθημερινή» δημιουργώντας συνταγές για το ένθετο περιοδικό «Γαστρονόμος» καθώς και για το ένθετο «Κ».

Τον Μάιο του 2010 κυκλοφορούν από την «Καθημερινή» οι «Γλυκές Ιστορίες» που φέρουν την υπογραφή του. Είναι το πρώτο περιοδικό ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα κι ένα αληθινό εκδοτικό φαινόμενο με μηνιαία κυκλοφορία που αγγίζει τα 100.000 φύλλα. Το 2014 το περιοδικό μετονομάζεται σε «Γλυκές Αλχημείες».

Σήμερα, το περιοδικό κυκλοφορεί ως ένθετο με την εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» κάθε δύο μήνες και συνεχίζει να μας διδάσκει την τέχνη της υψηλής ζαχαροπλαστικής κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της οικιακής μας κουζίνας…

Ο Στέλιος
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe autumnfruits quince vanilla dessert serving parfe
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe specialorder chocolate darkchoclate birthdaycake gold or
  • steliosparliaros steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love tart fig cream vanilla
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial   16
  • steliosparliaros steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy   16
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy   16
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe galaktoboureko cannoli custard cream vanilla crispy