Αφράτο κέικ με καφέ

Ένα κέικ για τους λάτρεις του καφέ με πολύ αφράτη υφή χάρη στο νέο αλεύρι «Κέικ Φλάουρ» της ΑΛΛΑΤΙΝΗ.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΨΗΣΙΜΟ45΄

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με 200 γρ. από τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν ρίχνοντας σταδιακά τους κρόκους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι Κέικ Φλάουρ με το αλεσμένο φουντούκι, τα ρίχνουμε στο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε καλά. Διαλύουμε τον στιγμιαίο καφέ σε πολύ λίγο ζεστό νερό και τον προσθέτουμε στο μείγμα.
Καθαρίζουμε και στεγνώνουμε τον κάδο του μίξερ και χτυπάμε τα ασπράδια με τα υπόλοιπα 50 γρ. ζάχαρης σε μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα σε δύο δόσεις ανακατεύοντας απαλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45 λεπτά. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί καλά βυθίζοντας στο κέντρο ένα λεπτό μαχαίρι· πρέπει να βγαίνει στεγνό, χωρίς υπολείμματα από νωπή ζύμη, αλλιώς ψήνουμε λίγο ακόμα και ξαναδοκιμάζουμε.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς και το ξεφορμάρουμε πάνω σε μια σχάρα, όπου το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •    4
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats
  • Wake me up when September ends  because it means
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • backstagephotoshootingNBG headquarters steliosparliaroskathimerini
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef