Αφράτο κέικ με καφέ

Ένα κέικ για τους λάτρεις του καφέ με πολύ αφράτη υφή χάρη στο νέο αλεύρι «Κέικ Φλάουρ» της ΑΛΛΑΤΙΝΗ.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΨΗΣΙΜΟ45΄

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με 200 γρ. από τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν ρίχνοντας σταδιακά τους κρόκους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι Κέικ Φλάουρ με το αλεσμένο φουντούκι, τα ρίχνουμε στο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε καλά. Διαλύουμε τον στιγμιαίο καφέ σε πολύ λίγο ζεστό νερό και τον προσθέτουμε στο μείγμα.
Καθαρίζουμε και στεγνώνουμε τον κάδο του μίξερ και χτυπάμε τα ασπράδια με τα υπόλοιπα 50 γρ. ζάχαρης σε μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα σε δύο δόσεις ανακατεύοντας απαλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45 λεπτά. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί καλά βυθίζοντας στο κέντρο ένα λεπτό μαχαίρι· πρέπει να βγαίνει στεγνό, χωρίς υπολείμματα από νωπή ζύμη, αλλιώς ψήνουμε λίγο ακόμα και ξαναδοκιμάζουμε.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς και το ξεφορμάρουμε πάνω σε μια σχάρα, όπου το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate christmas gold ball cristmasball
  • glykesalchimiesofficial skaitvgr presentation salondebricolage sweetalchemy tv pastrychef pastrylife pastryart pastrypassion
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop whitechocolate christmas ball cristmas all
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry christmas 2018 traditional chocolate modern twist
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love pastryshop cream chocolate fruits christmas
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial skaitv skai tv new recipes travel greece
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial christmas chocolate gold happy happynewyear shop pastryshop