Κέικ με καρύδια και μέλι

To νέο αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ Κέικ Φλάουρ παραδίδει μαθήματα πλούσιας γεύσης και υφής μέσα από ένα φθινοπωρινό, αφράτο κέικ.

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ35´
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα
ΑΝΑΜΟΝΗ3 ώρες

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, την κανέλα και τα αλεσμένα καρύδια μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη υπόλευκη κρέμα. Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Κλείνουμε τον πάτο από ένα τσέρκι διαμέτρου 22 εκ. με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στην περιφέρειά του λαδόκολλα αφήνοντάς τη να εξέχει από πάνω για να του δώσουμε βάθος. Αδειάζουμε εκεί το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για μία ώρα. Μόλις το βγάλουμε, ρίχνουμε από πάνω το μέλι και περιμένουμε να κρυώσει.

Γαρνίρουμε το κέικ με τη σαντιγί, το επιπλέον μέλι και την κερήθρα και σερβίρουμε.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial sunset happytime orangecolors cool sea summer happyhour
  • Getting inspired by steliosparliaros for aegeanairlines An alternative cheesecake inspired
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe touloumpakia syrup delicious traditional greeksummer greek
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe coffeetime icecoffee donuts loukoumas puffpastry cinamonsugar
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes traditional submarine upobruxio mastic coldwater
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe mouse fetacheese greekfeta sweetandsalty cherrytomatoes olive
  • steliosparliaros blue blueisthecolor colorful summer passion travel love inspiration dream