Κέικ με καρύδια και μέλι

To νέο αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ Κέικ Φλάουρ παραδίδει μαθήματα πλούσιας γεύσης και υφής μέσα από ένα φθινοπωρινό, αφράτο κέικ.

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ35´
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα
ΑΝΑΜΟΝΗ3 ώρες

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, την κανέλα και τα αλεσμένα καρύδια μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη υπόλευκη κρέμα. Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Κλείνουμε τον πάτο από ένα τσέρκι διαμέτρου 22 εκ. με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στην περιφέρειά του λαδόκολλα αφήνοντάς τη να εξέχει από πάνω για να του δώσουμε βάθος. Αδειάζουμε εκεί το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για μία ώρα. Μόλις το βγάλουμε, ρίχνουμε από πάνω το μέλι και περιμένουμε να κρυώσει.

Γαρνίρουμε το κέικ με τη σαντιγί, το επιπλέον μέλι και την κερήθρα και σερβίρουμε.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes summer cherry cherryblossom cherryseason tarte
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe breakfast breafasttime chocolate chocolatecake crumble hazelnut
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake special almond jam breakfast
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef pastrylife pastaflora cake jam breakfast
  • delicious irrisistable devilsgirl666999   thebest greek foodpics dessert dessertporn
  • favourite  sweet cioccolato salame by steliosparliaros
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrymen sea summer blue island greece