Κέικ με καρύδια και μέλι

To νέο αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ Κέικ Φλάουρ παραδίδει μαθήματα πλούσιας γεύσης και υφής μέσα από ένα φθινοπωρινό, αφράτο κέικ.

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ35´
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα
ΑΝΑΜΟΝΗ3 ώρες

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, την κανέλα και τα αλεσμένα καρύδια μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη υπόλευκη κρέμα. Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Κλείνουμε τον πάτο από ένα τσέρκι διαμέτρου 22 εκ. με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στην περιφέρειά του λαδόκολλα αφήνοντάς τη να εξέχει από πάνω για να του δώσουμε βάθος. Αδειάζουμε εκεί το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για μία ώρα. Μόλις το βγάλουμε, ρίχνουμε από πάνω το μέλι και περιμένουμε να κρυώσει.

Γαρνίρουμε το κέικ με τη σαντιγί, το επιπλέον μέλι και την κερήθρα και σερβίρουμε.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry tart praline violet chocolate milkachocolate
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial chocolate cream millefeuille vanilla teatime coffetime cacao
  • Lazy Sunday Brunch with my friends sundaybrunch athenee brunch everysunday
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate cake coffetime teatime
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial      20
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate milkchocolate darkchocolate