Κέικ με καρύδια και μέλι

To νέο αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ Κέικ Φλάουρ παραδίδει μαθήματα πλούσιας γεύσης και υφής μέσα από ένα φθινοπωρινό, αφράτο κέικ.

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ35´
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα
ΑΝΑΜΟΝΗ3 ώρες

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, την κανέλα και τα αλεσμένα καρύδια μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη υπόλευκη κρέμα. Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Κλείνουμε τον πάτο από ένα τσέρκι διαμέτρου 22 εκ. με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στην περιφέρειά του λαδόκολλα αφήνοντάς τη να εξέχει από πάνω για να του δώσουμε βάθος. Αδειάζουμε εκεί το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για μία ώρα. Μόλις το βγάλουμε, ρίχνουμε από πάνω το μέλι και περιμένουμε να κρυώσει.

Γαρνίρουμε το κέικ με τη σαντιγί, το επιπλέον μέλι και την κερήθρα και σερβίρουμε.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate caramel tart pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial chocolate biscuit nuts
  • moodoftheday eurovision2019 eurovision concert music tb eurovision1974winners abba performance artist
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry summer soon greece blue sea happytime
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate raspberry rose litchi
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial tinosfoodpaths tinos island greece blue sky summer
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love blackforest chocolate cream cherry