Λευκός κορμός

Ο κορμός των Χριστουγέννων ντύνεται στα λευκά σε αυτή την υπέροχη συνταγή με αλεύρι Κέικ Φλάουρ ΑΛΛΑΤΙΝΗ.

ΜΕΡΙΔΕΣ16
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ1 ώρα
ΨΗΣΙΜΟ12' - 15'
ΑΝΑΜΟΝΗ8 - 10 ώρες

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα, σε μεσαία ταχύτητα και για αρκετή ώρα, έως ότου δέσει η μαρέγκα. Κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε τους ελαφρώς χτυπημένους κρόκους και έπειτα το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα διαστάσεων 30 x 40 εκ. και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 12-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Γέμιση
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το φτερό το βούτυρο με 50 γρ. από την άχνη έτσι ώστε να μαλακώσει και να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και την υπόλοιπη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 8 λεπτά.

Συναρμολόγηση
Ξεκολλάμε τη βάση από τη λαδόκολλα και την τοποθετούμε σε μια άλλη, μεγαλύτερη λαδόκολλα. Απλώνουμε στην επιφάνειά της όλη την κρέμα, σκορπίζουμε τα αμύγδαλα και τα σμέουρα και τυλίγουμε σε ρολό, το οποίο σταθεροποιούμε κλείνοντάς το με αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη. Αφήνουμε τον κορμό στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Τον ξεφορμάρουμε και τον πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  • backstagephotoshootingNBG headquarters steliosparliaroskathimerini
  •    4
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef
  • Wake me up when September ends  because it means
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats