Μπισκότα αμυγδάλου με γλάσο

Το Αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ μάς θυμίζει τα παιδικά καλοκαίρια, όταν για πρωινό είχε σπιτικά μπισκότα και για γλυκό μαστίχα υποβρύχιο.

Βάροςπερίπου 800 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30'
ΨΗΣΙΜΟ25'
ΑΝΑΜΟΝΗ30'

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από το υποβρύχιο) μέχρι να γίνει μια συμπαγής ζύμη. Τη χωρίζουμε στη μέση και πλάθουμε 2 μπαστούνια. Τα αφήνουμε στο ψυγείο, τυλιγμένα σε μεμβράνη, για 30 λεπτά. Τα κόβουμε σε φέτες, τις οποίες απλώνουμε σε λαδόκολλα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για περίπου 25 λεπτά. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και να γίνουν τραγανά.

Αφήνουμε το υποβρύχιο μαστίχας σε κατσαρολάκι, πάνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ρευστοποιηθεί. Παίρνουμε με ένα κουτάλι μικρές ποσότητες και περιχύνουμε με γρήγορες κινήσεις τα μπισκότα σχηματίζοντας γραμμές. Πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy cheesecake bake raspberry raspberrycheesecake tasty love creamcheese pastry
  • steliosparliaros tbt 2003 popappstore habitat  2003
  • steliosparliaros
  • steliosparliaros sweetalchemy       vangelispaterakis
  • steliosparliaros
  • sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry art vangelispaterakis alexatou myfriend friend best love