Κέικ με σοκολάτα και φουντούκια

Ένα αφράτο κέικ για τον καφέ από το αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ.

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15'
ΨΗΣΙΜΟπερίπου 1 ώρα και 10'

Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη έως ότου γίνει αφράτο το μείγμα. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, στη συνέχεια το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα φουντούκια, ανακατεύοντας απαλά συνεχώς με μια σπάτουλα. Τέλος ρίχνουμε τα κομμάτια σοκολάτας. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ 28 x 10 εκ. και ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για μία ώρα. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι κι αν το κέικ είναι υγρό, ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν από τα 40 λεπτά, γιατί το κέικ θα «κάτσει». Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

No images found!
Try some other hashtag or username