Κέικ με ροκφόρ και καρύδια

Ένα υφάλμυρο κέικ με πικάντικο ροκφόρ και καρύδια μας προτείνει το αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ Κέικ Φλάουρ.

ΜΕΡΙΔΕΣ8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15΄
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το ροκφόρ και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν. Έπειτα ρίχνουμε τα αυγά, ένα ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν φλάουρ και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα, ανακατεύοντας με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης. Στο τέλος ρίχνουμε και τα σπασμένα καρύδια και ανακατεύουμε ξανά, να διασκορπιστούν στο μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ, με διαστάσεις 30 x 11 εκ. και ύψος 8 εκ. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την επιπλέον καστανή ζάχαρη και ψήνουμε για 1 ώρα. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε το κέικ όταν κρυώσει, γαρνίροντας με τα καρύδια πεταλούδα.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake forestfruits colors cream vanilla happy
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe galaktoboureko cannoli custard cream vanilla crispy
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial   16
  • steliosparliaros steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy   16
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe cake chocolatecake chocolatchip meltedcake gianduja hezelnut
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe autumnfruits quince vanilla dessert serving parfe
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy   16