Κέικ με ροκφόρ και καρύδια

Ένα υφάλμυρο κέικ με πικάντικο ροκφόρ και καρύδια μας προτείνει το αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ Κέικ Φλάουρ.

ΜΕΡΙΔΕΣ8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15΄
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το ροκφόρ και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν. Έπειτα ρίχνουμε τα αυγά, ένα ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν φλάουρ και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα, ανακατεύοντας με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης. Στο τέλος ρίχνουμε και τα σπασμένα καρύδια και ανακατεύουμε ξανά, να διασκορπιστούν στο μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ, με διαστάσεις 30 x 11 εκ. και ύψος 8 εκ. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την επιπλέον καστανή ζάχαρη και ψήνουμε για 1 ώρα. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε το κέικ όταν κρυώσει, γαρνίροντας με τα καρύδια πεταλούδα.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry shop chocole lab work mylife 40year
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry love birthdaycake white pink rose
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate cream pastry pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sunset sea greece color
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate dark caramel whiskey dessert pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolateday happyday mylife chocolatelife 40year
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate pistachio greece oliveoil love