Κέικ με ροκφόρ και καρύδια

Ένα υφάλμυρο κέικ με πικάντικο ροκφόρ και καρύδια μας προτείνει το αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ Κέικ Φλάουρ.

ΜΕΡΙΔΕΣ8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15΄
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το ροκφόρ και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν. Έπειτα ρίχνουμε τα αυγά, ένα ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν φλάουρ και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα, ανακατεύοντας με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης. Στο τέλος ρίχνουμε και τα σπασμένα καρύδια και ανακατεύουμε ξανά, να διασκορπιστούν στο μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ, με διαστάσεις 30 x 11 εκ. και ύψος 8 εκ. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την επιπλέον καστανή ζάχαρη και ψήνουμε για 1 ώρα. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε το κέικ όταν κρυώσει, γαρνίροντας με τα καρύδια πεταλούδα.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe sweet walnutpie fetacheese honey greekhoney summerrecipes
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrylife pastryshop cacke chocolate almond pistachio
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastrylife pastrychef pastryshop chocolate rich cherry liquid
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastrylife pastrylife pastryshop birthdaycake chocolate flowers colors
  •   glykiesalchimies steliosparliaros designsweets worthweverycalorie athens2018
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake crema ricotta biscuits lovpastry lemon
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastrylife pastryshop birthdaycake chocolate happyday colors flowers