Κέικ με ροκφόρ και καρύδια

Ένα υφάλμυρο κέικ με πικάντικο ροκφόρ και καρύδια μας προτείνει το αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ Κέικ Φλάουρ.

ΜΕΡΙΔΕΣ8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15΄
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το ροκφόρ και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν. Έπειτα ρίχνουμε τα αυγά, ένα ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν φλάουρ και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα, ανακατεύοντας με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης. Στο τέλος ρίχνουμε και τα σπασμένα καρύδια και ανακατεύουμε ξανά, να διασκορπιστούν στο μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ, με διαστάσεις 30 x 11 εκ. και ύψος 8 εκ. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την επιπλέον καστανή ζάχαρη και ψήνουμε για 1 ώρα. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε το κέικ όταν κρυώσει, γαρνίροντας με τα καρύδια πεταλούδα.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry paris zoumboulakisgalleries daphnez astierdevillatte
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry cake chocolate birthdaycake sunday foodstyling
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lurpakgr lurpakuk tasteofathens
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy pastry lemon cream
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweets artillerietstore zoumboulakisgalleries paris
  •    tasteofathens
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry happyhour happytime friends lovetime