Κέικ σοκολάτας γεμιστό με τσοκοπάστα

Πιο σοκολατένιο κέικ δεν γίνεται! Αφράτο, με πλούσια γεύση, ετοιμάζεται γρήγορα και εύκολα και συνοδεύει τέλεια τον καφέ ή το τσάι. Η επιτυχία του είναι εγγυημένη, χάρη στο αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ Κέικ Φλάουρ.

ΜΕΡΙΔΕΣ8-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ25΄-30΄

Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό.
Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, τα αυγά με τη ζάχαρη, έως ότου αφρατέψουν. Ενσωματώνουμε το μείγμα των αυγών στο μείγμα της λιωμένης σοκολάτας και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, αφού προηγουμένως το έχουμε κοσκινίσει. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ (ελαστική σπάτουλα σιλικόνης).
Αδειάζουμε το μείγμα σε τρία βουτυρωμένα και αλευρωμένα ταψάκια, με διάμετρο 20 εκ. (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλουμινένια ταψάκια μιας χρήσης, που θα βρούμε στα σούπερ μάρκετ), και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170° C, για 25-30 λεπτά.
Αφήνουμε τα ψημένα μείγματα να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε. Στον ένα δίσκο απλώνουμε 1/3 από την τσοκοπάστα, σκεπάζουμε με τον δεύτερο δίσκο και απλώνουμε πάνω του άλλο 1/3 από την τσοκοπάστα. Καλύπτουμε με τον τρίτο δίσκο και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του την υπόλοιπη τσοκοπάστα.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweets artillerietstore zoumboulakisgalleries paris
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lurpakgr lurpakuk tasteofathens
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy pastry lemon cream
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry happyhour happytime friends lovetime
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry paris zoumboulakisgalleries daphnez astierdevillatte
  •    tasteofathens
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry cake chocolate birthdaycake sunday foodstyling