Chocoflan Mexicano

Ένα πληθωρικό μεξικανικό γλυκό με σοκολάτα και Κέικ Φλάουρ ΑΛΛΑΤΙΝΗ.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30'
ΨΗΣΙΜΟπερίπου 1 ώρα και 10'
ΑΝΑΜΟΝΗ1 ώρα

Κέικ
Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν πάρα πολύ καλά. Ρίχνουμε τα χτυπημένα αβγά στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ, ώσπου να γίνει ένα ομοιογενές σοκολατένιο μείγμα.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι με το κακάο και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το αλάτι συνεχίζοντας το χτύπημα ελαφρά στο μίξερ.
Βουτυρώνουμε καλά μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση διαμέτρου 26 εκ. και καλύπτουμε τον πάτο της με το σιρόπι καραμέλας. Αδειάζουμε εκεί το σοκολατένιο μείγμα του κέικ.

Κρέμα
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια έως ότου αφρατέψουν και ασπρίσουν. Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας με μια κουτάλα και αδειάζουμε την κρέμα στη φόρμα, πάνω από το μείγμα του κέικ.
Ρίχνουμε σε ένα ταψί με μεγαλύτερη διάμετρο από αυτήν της φόρμας βραστό νερό που να φτάνει σε ύψος τα 2,5 εκ. και τοποθετούμε μέσα τη φόρμα. Τη σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τη βάζουμε μαζί με το ταψί σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (στις αντιστάσεις) για μία ώρα και 5-10 λεπτά.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως (τουλάχιστον μία ώρα). Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μια πιατέλα και, αν θέλουμε, προσθέτουμε σιρόπι.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • glykesalchimiesofficial skaitvgr presentation salondebricolage sweetalchemy tv pastrychef pastrylife pastryart pastrypassion
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate christmas gold ball cristmasball
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love pastryshop cream chocolate fruits christmas
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop whitechocolate christmas ball cristmas all
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial skaitv skai tv new recipes travel greece
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry christmas 2018 traditional chocolate modern twist
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial christmas chocolate gold happy happynewyear shop pastryshop