Δίπατο κέικ καρυδιού

Με τυρί και καρύδια, τα αγαπημένα υλικά της μεσογειακής παράδοσης, το Αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ δημιουργεί ένα κέικ σαν σιτσιλιάνικη τούρτα!

ΜΕΡΙΔΕΣ6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40΄
ΨΗΣΙΜΟ40΄-45΄

Κέικ
Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά –εκτός από τα καρύδια– μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Βουτυρώνουμε 2 φόρμες του κέικ διαμέτρου 20 εκ. και καλύπτουμε τον πάτο τους με αντικολλητικό χαρτί. Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες και ισιώνουμε με μια σπάτουλα την επιφάνειά του. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40-45 λεπτά. Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν λίγο και τα αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα αφαιρώντας το χαρτί.

Γέμιση
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος έως ότου γίνει ελαφριά σαντιγί και την ενσωματώνουμε απαλά στο τυρί κρέμα προσθέτοντας το σιρόπι σφεντάμου. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω σε κάθε κέικ. Τοποθετούμε το ένα κέικ πάνω στο άλλο και διακοσμούμε την επιφάνεια με το ξύσμα πορτοκαλιού.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate christmas gold ball cristmasball
  • glykesalchimiesofficial skaitvgr presentation salondebricolage sweetalchemy tv pastrychef pastrylife pastryart pastrypassion
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love pastryshop cream chocolate fruits christmas
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry christmas 2018 traditional chocolate modern twist
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial christmas chocolate gold happy happynewyear shop pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial skaitv skai tv new recipes travel greece
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop whitechocolate christmas ball cristmas all