Δίπατο κέικ καρυδιού

Με τυρί και καρύδια, τα αγαπημένα υλικά της μεσογειακής παράδοσης, το Αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ δημιουργεί ένα κέικ σαν σιτσιλιάνικη τούρτα!

ΜΕΡΙΔΕΣ6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40΄
ΨΗΣΙΜΟ40΄-45΄

Κέικ
Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά –εκτός από τα καρύδια– μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Βουτυρώνουμε 2 φόρμες του κέικ διαμέτρου 20 εκ. και καλύπτουμε τον πάτο τους με αντικολλητικό χαρτί. Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες και ισιώνουμε με μια σπάτουλα την επιφάνειά του. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40-45 λεπτά. Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν λίγο και τα αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα αφαιρώντας το χαρτί.

Γέμιση
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος έως ότου γίνει ελαφριά σαντιγί και την ενσωματώνουμε απαλά στο τυρί κρέμα προσθέτοντας το σιρόπι σφεντάμου. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω σε κάθε κέικ. Τοποθετούμε το ένα κέικ πάνω στο άλλο και διακοσμούμε την επιφάνεια με το ξύσμα πορτοκαλιού.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •    4
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  • backstagephotoshootingNBG headquarters steliosparliaroskathimerini
  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef
  • Wake me up when September ends  because it means