Γλυκιά πίτα με φράουλες

Ανοιξιάτικες δημιουργίες με Αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ για όλες τις χρήσεις.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20'
ΨΗΣΙΜΟ35'-40'
ΑΝΑΜΟΝΗ30'

Μερίδες: 12, Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 30΄, Ψήσιμο: 35΄-40΄

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη τη ζάχαρη με το βούτυρο, τους κρόκους και τα αλεσμένα αμύγδαλα. Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά, αλλά όσο το δυνατόν λιγότερο. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά. Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. πάνω σε λαδόκολλα και στρώνουμε στο εσωτερικό του τη ζύμη. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 35-40 λεπτά, έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει, αλείφουμε με τη μαρμελάδα και γαρνίρουμε με τις φράουλες.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER