Υγρό κέικ με εσπεριδοειδή

Το νέο αλεύρι Κέικ Φλάουρ της ΑΛΛΑΤΙΝΗ αναμειγνύεται με βούτυρο, χυμό εσπεριδοειδών και κρέμα γάλακτος σε ένα γλυκό που λιώνει στο στόμα.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΨΗΣΙΜΟ40΄-50΄
ΑΝΑΜΟΝΗ30΄

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με τη ζάχαρη και το ξύσμα εσπεριδοειδών. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα ή έναν αβγοδάρτη. Στο τέλος ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το χυμό. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα. Έτσι θα ψηθεί καλύτερα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 40-50 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι, το οποίο θα πρέπει να βγει καθαρό. Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe baklava walnut syrup traditional dessert summer
  • steliosparliaros summer summervibes sea sun happytime escape horizon inspiration aperitivo
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe coffeetime icecoffee donuts loukoumas puffpastry cinamonsugar
  • Steliosparliaros sunset sungoesdown besttime colorful natural summerlover inspiration horizon escape
  • steliosparliaros watermelon ice icecube summer taste fruit summerfruit
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe brownie chocolate darkchocolate dessert warm serve
  • Getting inspired by steliosparliaros for aegeanairlines An alternative cheesecake inspired