Υγρό κέικ με εσπεριδοειδή

Το νέο αλεύρι Κέικ Φλάουρ της ΑΛΛΑΤΙΝΗ αναμειγνύεται με βούτυρο, χυμό εσπεριδοειδών και κρέμα γάλακτος σε ένα γλυκό που λιώνει στο στόμα.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΨΗΣΙΜΟ40΄-50΄
ΑΝΑΜΟΝΗ30΄

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με τη ζάχαρη και το ξύσμα εσπεριδοειδών. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα ή έναν αβγοδάρτη. Στο τέλος ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το χυμό. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα. Έτσι θα ψηθεί καλύτερα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 40-50 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι, το οποίο θα πρέπει να βγει καθαρό. Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats
  •    4
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  • Wake me up when September ends  because it means
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef
  • backstagephotoshootingNBG headquarters steliosparliaroskathimerini