Υγρό κέικ με λεμόνι

Ζουμερό κέικ με ξύσμα και χυμό λεμονιού, νότες από ρούμι και αλεύρι «Κέικ Φλάουρ» της ΑΛΛΑΤΙΝΗ. Σερβίρεται με γλάσο λεμονιού.

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20'
ΨΗΣΙΜΟ40'
ΑΝΑΜΟΝΗ30'

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα από τα λεμόνια με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι Κέικ Φλάουρ και ομογενοποιούμε πολύ καλά. Στο τέλος, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το ρούμι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ, αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί και το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο (στους 200°C). Το αφήνουμε για 7 λεπτά και έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160°C-170°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 40 λεπτά. Μόλις βγει από το φούρνο, ξεφορμάρουμε με προσοχή και αφήνουμε να κρυώσει.

Γλάσο
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με λίγο χυμό λεμονιού (προσθέτουμε λίγο στην αρχή και αν χρειαστεί ξαναβάζουμε), μέχρι να γίνει ένα λευκό, παχύρρευστο γλάσο. Αλείφουμε το κέικ με ένα πινέλο.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry tart praline violet chocolate milkachocolate
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial      20
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial chocolate cream millefeuille vanilla teatime coffetime cacao
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate cake coffetime teatime
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate milkchocolate darkchocolate
  • steliosparliaros sweetalchemy chpopi sweets music sunday happyday october