Καρυδόπιτα

Δοκιμάστε αυτή την ανανεωμένη καρυδόπιτα με Αλεύρι και μπισκότα Πτι-μπερ ΑΛΛΑΤΙΝΗ, αντί για φρυγανιά!

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ1 ώρα
ΨΗΣΙΜΟ40'

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να ασπρίσουν. Σταματάμε το μίξερ και, ανακατεύοντας παράλληλα με μια μαρίζ, ρίχνουμε με τη σειρά τα αλεσμένα μπισκότα, το αλεύρι, το γάλα, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ. Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και τα καρύδια και ανακατεύουμε μια τελευταία φορά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι διαμέτρου 24 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC για 40 λεπτά. Περίπου 10 λεπτά πριν βγάλουμε την καρυδόπιτα από το φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το ξυλάκι κανέλας και τα τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν πάρει βράση το σιρόπι, μετράμε 2 λεπτά και το αποσύρουμε. Αφαιρούμε την κανέλα και περιχύνουμε την καρυδόπιτα με το ζεστό σιρόπι αμέσως μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο. Θα το χρησιμοποιήσουμε όλο. Αφήνουμε κατά μέρος για αρκετές ώρες, μέχρι να κρυώσει το γλυκό και να απορροφήσει το σιρόπι.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy       vangelispaterakis
  • steliosparliaros sweetalchemy cheesecake bake raspberry raspberrycheesecake tasty love creamcheese pastry
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry foto sweets garden party gardenparty friends
  • sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry art vangelispaterakis alexatou myfriend friend best love
  • steliosparliaros
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry passionfruit
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial charlotte fruitsdelafiret creame vanilla vangelispaterakis glykesalchimiesofficial