Κέικ matcha

Η γαλλική πατισερί συναντά την ιαπωνική παράδοση στο κέικ matcha, με Αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ.

ΜΕΡΙΔΕΣ14
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40'
ΨΗΣΙΜΟ45'

Μερίδες: περίπου 14, Προετοιμασία: 40΄, Ψήσιμο: 45΄

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με 200 γρ. από τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν, ρίχνοντας σταδιακά τους κρόκους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το τσάι matcha (μάτσα), τα προσθέτουμε στο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε γρήγορα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε άλλο σκεύος, καθαρίζουμε τον κάδο και χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη (50 γρ.) σε μαρέγκα. Ρίχνουμε το ⅓ της μαρέγκας στο μείγμα, ανακατεύουμε και ενσωματώνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα του κέικ που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45 λεπτά. Συνοδεύουμε το κέικ με ελαφρώς γλυκό τσάι.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros tbt 2003 popappstore habitat  2003
  • sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry art vangelispaterakis alexatou myfriend friend best love
  • steliosparliaros sweetalchemy cheesecake bake raspberry raspberrycheesecake tasty love creamcheese pastry
  • steliosparliaros
  • steliosparliaros
  • steliosparliaros sweetalchemy       vangelispaterakis