Κέικ με καφέ

Με το αλεύρι Κέικ Φλάουρ ΑΛΛΑΤΙΝΗ φτιάχνουμε ένα κέικ από τη Λιθουανία με καφέ, καρύδια και σταφίδες.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30'
ΨΗΣΙΜΟ50' - 55'

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 εκ. με τρύπα στη μέση. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης. Εάν οι σταφίδες είναι σκληρές, τις μουλιάζουμε για 10 λεπτά σε λίγο βραστό νερό και τις χρησιμοποιούμε αφού τις σουρώσουμε.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το ξινόγαλα και σε ένα τρίτο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και έπειτα τον καφέ και τη βανίλια. Συνεχίζοντας το χτύπημα, σε χαμηλή ταχύτητα, ρίχνουμε εναλλάξ, σε τρεις δόσεις, το μείγμα της κρέμας γάλακτος και το αλεύρι. (Σημειώνουμε ότι το μείγμα θα είναι αρκετά πηχτό.) Ρίχνουμε τα ⅔ του μείγματος στη φόρμα, απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50-55 λεπτά.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε στη φόρμα για μισή ώρα πριν το ξεφορμάρουμε. Αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • backstagephotoshootingnbg headquarters steliosparliaroskathimerini
  • Wake me up when September ends  because it means
  •    4
  • Cheesecake      cheesecake   !