Κέικ με καφέ

Με το αλεύρι Κέικ Φλάουρ ΑΛΛΑΤΙΝΗ φτιάχνουμε ένα κέικ από τη Λιθουανία με καφέ, καρύδια και σταφίδες.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30'
ΨΗΣΙΜΟ50' - 55'

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 εκ. με τρύπα στη μέση. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης. Εάν οι σταφίδες είναι σκληρές, τις μουλιάζουμε για 10 λεπτά σε λίγο βραστό νερό και τις χρησιμοποιούμε αφού τις σουρώσουμε.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το ξινόγαλα και σε ένα τρίτο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και έπειτα τον καφέ και τη βανίλια. Συνεχίζοντας το χτύπημα, σε χαμηλή ταχύτητα, ρίχνουμε εναλλάξ, σε τρεις δόσεις, το μείγμα της κρέμας γάλακτος και το αλεύρι. (Σημειώνουμε ότι το μείγμα θα είναι αρκετά πηχτό.) Ρίχνουμε τα ⅔ του μείγματος στη φόρμα, απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50-55 λεπτά.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε στη φόρμα για μισή ώρα πριν το ξεφορμάρουμε. Αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • Getting inspired by steliosparliaros for aegeanairlines An alternative cheesecake inspired
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe baklava walnut syrup traditional dessert summer
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe coffeetime icecoffee donuts loukoumas puffpastry cinamonsugar
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe brownie chocolate darkchocolate dessert warm serve
  • steliosparliaros summer summervibes sea sun happytime escape horizon inspiration aperitivo
  • Steliosparliaros sunset sungoesdown besttime colorful natural summerlover inspiration horizon escape
  • steliosparliaros watermelon ice icecube summer taste fruit summerfruit