Κέικ με κεράσια και φιστίκια

Ένα απολαυστικό κέικ με κεράσια και φιστίκια, το οποίο φουσκώνει μόνο του χάρη στο αλεύρι Κέικ Φλάουρ ΑΛΛΑΤΙΝΗ.

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20'
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα

Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά με έναν αβγοδάρτη το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, έπειτα το αλεύρι και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, το αδειάζουμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ με διαστάσεις περίπου 22 x 11 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50 λεπτά και κατόπιν στους 160°C για 10 λεπτά ακόμα. Ελέγχουμε αν ψήθηκε καλά το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι, το οποίο θα πρέπει να βγει καθαρό και στεγνό, αλλιώς ψήνουμε ακόμα λίγο και ξαναδοκιμάζουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

Instagram requires authorization to view a user profile. Use autorized account in widget settings