Κέικ με κεράσια και φιστίκια

Ένα απολαυστικό κέικ με κεράσια και φιστίκια, το οποίο φουσκώνει μόνο του χάρη στο αλεύρι Κέικ Φλάουρ ΑΛΛΑΤΙΝΗ.

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20'
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα

Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά με έναν αβγοδάρτη το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, έπειτα το αλεύρι και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, το αδειάζουμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ με διαστάσεις περίπου 22 x 11 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50 λεπτά και κατόπιν στους 160°C για 10 λεπτά ακόμα. Ελέγχουμε αν ψήθηκε καλά το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι, το οποίο θα πρέπει να βγει καθαρό και στεγνό, αλλιώς ψήνουμε ακόμα λίγο και ξαναδοκιμάζουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate milkchocolate darkchocolate
  • steliosparliaros sweetalchemy chpopi sweets music sunday happyday october
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate cake coffetime teatime
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial chocolate cream millefeuille vanilla teatime coffetime cacao
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial      20
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry tart praline violet chocolate milkachocolate