Κέικ με σύκα

Ένα ξεχωριστό κέικ με σύκα που θέλει απλώς ανακάτεμα αφού φουσκώνει μόνο του χάρη στο αλεύρι Κέικ Φλάουρ της ΑΛΛΑΤΙΝΗ.

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20'
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα και 10'

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη τη ζάχαρη άχνη με τα αυγά. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τον πολτό σύκου και έπειτα την αμυγδαλόσκονη συνεχίζοντας το ανακάτεμα και στο τέλος ενσωματώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια βαθιά φόρμα χωρητικότητας 1,5 λίτρα (π.χ. για πουτίγκα ή σαρλότ). Αδειάζουμε εκεί το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά και στους 160°C  για 40 λεπτά ακόμα. Αφήνουμε 10 λεπτά μέσα στη φόρμα, για να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρουμε. Σερβίρουμε με φρέσκα σύκα, λίγο μέλι και κανέλα.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER