Κέικ πορτοκαλιού

Το Αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ προτείνει ένα κέικ για το τσάι ή τον καφέ με αιθέριες νότες πορτοκαλιού και σταγόνες σοκολάτας.

ΜΕΡΙΔΕΣ8-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20'
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά, έως ότου αφρατέψουν πολύ καλά και ασπρίσουν. Κατόπιν ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε με μια μαρίζ και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα. Στο τέλος ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μια τελευταία φορά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε εκεί το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για μισή ώρα και στους 160°C για άλλη μισή ώρα.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER