Κέικ σοκολάτας με γκανάς

Το νέο αλεύρι Κέικ Φλάουρ ΑΛΛΑΤΙΝΗ συνεχίζει να μας εμπνέει με ένα κέικ που θυμίζει τούρτα σοκολάτας.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ50΄
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα
ΑΝΑΜΟΝΗ3 ώρες

Κέικ
Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων (στα 600 W). Στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν και ασπρίσουν. Ενσωματώνουμε το μείγμα των αβγών σε αυτό της λιωμένης σοκολάτας ανακατεύοντας με μια μαρίζ και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σε δυο-τρεις δόσεις.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 6 εκ. (αν είναι χαμηλότερο, μπορούμε να του δώσουμε περισσότερο ύψος βάζοντας περιφερειακά λαδόκολλα και αφήνοντάς τη να εξέχει από τα τοιχώματα). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40 λεπτά και στους 160°C για 20 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να χλιαρύνει και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, ώσπου να κρυώσει καλά και να σφίξει.

Γκανάς
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα και, μόλις πάρουν βράση, τα αδειάζουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ και φροντίζοντας να μην πάρει αέρα το μείγμα. Όταν η θερμοκρασία πέσει γύρω στους 40°C (να αισθανόμαστε το μείγμα ζεστό, αλλά όχι καυτό), ρίχνουμε το βούτυρο σε κομμάτια και ανακατεύουμε για να λιώσει.
Απλώνουμε την κρέμα σε ένα ταψί για να κρυώσει γρηγορότερα και ομοιόμορφα και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή ώστε να μπορέσουμε να την απλώσουμε (την ώρα που κρυώνει και το κέικ).

Συναρμολόγηση
Ξεφορμάρουμε το κέικ και το κόβουμε οριζόντια σε δύο ισόπαχους δίσκους. Απλώνουμε στον ένα τη μισή κρέμα σοκολάτας, τοποθετούμε τον δεύτερο και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά με την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας.

TIPΤο γλυκό διατηρείται σε δροσερό περιβάλλον, αλλά είναι προτιμότερο να μην μπει στο ψυγείο, γιατί σφίγγει.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats
  •    4
  • Wake me up when September ends  because it means
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • backstagephotoshootingNBG headquarters steliosparliaroskathimerini