Κορμός με κόκκινα φρούτα

Το Αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ μάς δίνει τη συνταγή για έναν απλό χριστουγεννιάτικο κορμό που διατηρείται εκτός ψυγείου!

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΨΗΣΙΜΟ25΄-30΄

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν αρκετά. Λιώνουμε το βούτυρο, το ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε με μια μαρίζ προσθέτοντας το μισό αλεύρι. Συνεχίζουμε ενσωματώνοντας τον πουρέ φρούτων και το υπόλοιπο αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα κορμού με διαστάσεις 25 x 8 εκ., την οποία έχουμε καλύψει με λαδόκολλα ή έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Γλάσο
Ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη τον πουρέ μαζί με τη ζάχαρη άχνη. Περιχύνουμε τον κορμό και τον αφήνουμε λίγο στην άκρη για να σταθεροποιηθεί το γλάσο.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love pastryshop cream chocolate fruits christmas
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial christmas chocolate gold happy happynewyear shop pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate christmas gold ball cristmasball
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry christmas 2018 traditional chocolate modern twist
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial skaitv skai tv new recipes travel greece
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop whitechocolate christmas ball cristmas all
  • glykesalchimiesofficial skaitvgr presentation salondebricolage sweetalchemy tv pastrychef pastrylife pastryart pastrypassion