Κορμός με κόκκινα φρούτα

Το Αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ μάς δίνει τη συνταγή για έναν απλό χριστουγεννιάτικο κορμό που διατηρείται εκτός ψυγείου!

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΨΗΣΙΜΟ25΄-30΄

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν αρκετά. Λιώνουμε το βούτυρο, το ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε με μια μαρίζ προσθέτοντας το μισό αλεύρι. Συνεχίζουμε ενσωματώνοντας τον πουρέ φρούτων και το υπόλοιπο αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα κορμού με διαστάσεις 25 x 8 εκ., την οποία έχουμε καλύψει με λαδόκολλα ή έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Γλάσο
Ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη τον πουρέ μαζί με τη ζάχαρη άχνη. Περιχύνουμε τον κορμό και τον αφήνουμε λίγο στην άκρη για να σταθεροποιηθεί το γλάσο.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • backstagephotoshootingNBG headquarters steliosparliaroskathimerini
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef
  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats
  •    4
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • Wake me up when September ends  because it means