Κορμός με κόκκινα φρούτα

Το Αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ μάς δίνει τη συνταγή για έναν απλό χριστουγεννιάτικο κορμό που διατηρείται εκτός ψυγείου!

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΨΗΣΙΜΟ25΄-30΄

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν αρκετά. Λιώνουμε το βούτυρο, το ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε με μια μαρίζ προσθέτοντας το μισό αλεύρι. Συνεχίζουμε ενσωματώνοντας τον πουρέ φρούτων και το υπόλοιπο αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα κορμού με διαστάσεις 25 x 8 εκ., την οποία έχουμε καλύψει με λαδόκολλα ή έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Γλάσο
Ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη τον πουρέ μαζί με τη ζάχαρη άχνη. Περιχύνουμε τον κορμό και τον αφήνουμε λίγο στην άκρη για να σταθεροποιηθεί το γλάσο.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe breakfast breafasttime chocolate chocolatecake crumble hazelnut
  • delicious irrisistable devilsgirl666999   thebest greek foodpics dessert dessertporn
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrymen sea summer blue island greece
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake special almond jam breakfast
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef pastrylife pastaflora cake jam breakfast
  • favourite  sweet cioccolato salame by steliosparliaros
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes summer cherry cherryblossom cherryseason tarte