Μαρμπλ κέικ

Το αλεύρι «Κέικ Φλάουρ» της ΑΛΛΑΤΙΝΗ μάς δίνει τη συνταγή για το αγαπημένο δίχρωμο μαρμπλ κέικ.

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ25'
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με 150 γρ. από τη ζάχαρη. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους εναλλάξ με το αλεύρι Κέικ Φλάουρ και στο τέλος ρίχνουμε το γάλα.
Στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, χτυπάμε τα ασπράδια με τα υπόλοιπα 50 γρ. ζάχαρη σε μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο και στο ένα μέρος προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και βάζουμε μέσα εναλλάξ τα δύο μείγματα, παίρνοντας πρώτα μια κουταλιά από το ένα και έπειτα από το άλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry tart praline violet chocolate milkachocolate
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate cake coffetime teatime
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial      20
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial chocolate cream millefeuille vanilla teatime coffetime cacao
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate milkchocolate darkchocolate
  • steliosparliaros sweetalchemy chpopi sweets music sunday happyday october