Μηλόπιτες με σος βανίλιας

Το Aλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ μάς δίνει ιδέες για απολαυστικά γλυκά φούρνου, που σκορπίζουν το άρωμά τους...

ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ50´
ΨΗΣΙΜΟ25´-30´

Μηλόπιτες
Βουτυρώνουμε καλά 4 μικρές ανοιγόμενες φόρμες για ατομικά κέικ διαμέτρου 10-12 εκ. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε τσέρκια με ύψος τουλάχιστον 7 εκ., στα οποία έχουμε φτιάξει πάτο από αλουμινόχαρτο. Χτυπάμε τα αβγά ελαφρώς με τον αβγοδάρτη, μέχρι να αφρατέψουν.

Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τα μπαχαρικά και το βούτυρο έως ότου αποκτήσουν υφή ψίχουλων. Σταματάμε το μίξερ κι ανακατεύοντας με μια κουτάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες, τα χτυπημένα αβγά, το γάλα και τα μήλα. Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες και ισιώνουμε την επιφάνεια.

Κρούστα
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα τρίβουμε με τις άκρες των δαχτύλων, μέχρι να γίνει ένα μείγμα σαν ψίχουλα. Προσθέτουμε τα φουντούκια, ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μείγμα στις 4 φόρμες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C (στις αντιστάσεις πάνω-κάτω) και ψήνουμε τις μηλόπιτες για 25-30 λεπτά. Όταν κρυώσουν ελαφρώς, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με τη ζεστή σάλτσα βανίλιας.

Σος βανίλιας
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν καλά. Ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Μόλις ζεσταθούν καλά, αφαιρούμε τη βανίλια και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς με το μίξερ. Βάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα και το σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να δέσει ελαφρώς (10-12 λεπτά).

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • Cheesecake      cheesecake   !
  • backstagephotoshootingnbg headquarters steliosparliaroskathimerini
  •    4
  • Wake me up when September ends  because it means
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature