Μπισκότα βουτύρου με σταφίδες ή κράνμπερι

Νόστιμα βουτυράτα μπισκότα με το αλεύρι «Κέικ Φλάουρ» της ΑΛΛΑΤΙΝΗ. Προσθέτουμε σταφίδες ή κράνμπερι για έξτρα γεύση.

Βάροςπερίπου 1.100 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20'
ΨΗΣΙΜΟ13'-14'
ΑΝΑΜΟΝΗ1 νύχτα ή 6ώρες

Βάζουμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε με τη σειρά τη ζάχαρη, το αλάτι, το μέλι, ένα-ένα τα αυγά και τη βρόμη. Προσθέτουμε το αλεύρι, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ζυμώνουμε έως ότου ενσωματωθεί. Στο τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες (ή τα κράνμπερι).

Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο αρκετή ώρα να σφίξει (προτιμότερο είναι να τη φτιάξουμε αποβραδίς). Έπειτα την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό πάχος (4 χλστ. περίπου). Κόβουμε στρογγυλά μπισκότα διαμέτρου 10 εκ. με ένα κουπ πατ ή με ένα αναποδογυρισμένο ποτήρι και τα ακουμπάμε σε μια λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C για 13-14 λεπτά.

TIPΑν θέλετε μπορείτε να μουλιάσετε τις σταφίδες σε ζεστό νερό ή κονιάκ για να μαλακώσουν.
TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

Instagram requires authorization to view a user profile. Use autorized account in widget settings