Μπράουνι

Το σωστό μπράουνι θέλει ελάχιστο ψήσιμο, όπως στη συνταγή που μας δίνει το αλεύρι «Κέικ Φλάουρ» της ΑΛΛΑΤΙΝΗ.

ΜΕΡΙΔΕΣ9
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20'
ΨΗΣΙΜΟ20'

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε κομμάτια και τα βάζουμε να λιώσουν μαζί σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας.
Χτυπάμε στ μίξερ με το σύρμα τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν πολύ καλά. Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας-βουτύρου και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά και το αλεύρι και στο τέλος την καρυδόψιχα, αν βάλουμε.
Βουτυρώνουμε και ζαχαρώνουμε μια τετράγωνη φόρμα 22 x 22 εκ. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε μια στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 24 εκ. ή ένα πολύ μικρό ταψί, ή ένα τσέρκι με παρόμοιο μέγεθος.
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά. Το κέικ πρέπει να βγει αρκετά μαλακό στο εσωτερικό του και σχεδόν υγρό. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρουμε από τη φόρμα. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.

TIP

  • Εάν προτιμάμε τη σοκολάτα στο κέντρο μαλακή, κάθε φορά που σερβίρουμε ένα κομμάτι, το ζεσταίνουμε για λίγο στο φούρνο.
  • Αντί για καρύδια μπορούμε να προσθέσουμε σταγόνες λευκής ή μαύρης σοκολάτας, αμύγδαλα ή φουντούκια.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

Instagram requires authorization to view a user profile. Use autorized account in widget settings