Μάφιν λεμονιού

Λεμόνι, παπαρουνόσπορος και Αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ ενώνονται σε ένα αρωματικό μάφιν για όλες τις ώρες.

Ποσότητα12 μικρά κομμάτια
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15'
ΨΗΣΙΜΟ10' - 12'

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο, βαθύ μπολ. Ρίχνουμε το ξύσμα –αφού έχουμε προνοήσει να κρατήσουμε λίγο για τη διακόσμηση– και τον παπαρουνόσπορο και ανακατεύουμε ξανά. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με έναν αβγοδάρτη τα αβγά με το γιαούρτι και το βούτυρο μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, το οποίο προσθέτουμε στο μείγμα του αλευριού. Τα χτυπάμε όλα μαζί για 1-2 λεπτά με το μίξερ χειρός. Μοιράζουμε τη ζύμη σε μικρές θήκες για μάφιν και την ψήνουμε για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε τα μάφιν να κρυώσουν καλά προτού τα διακοσμήσουμε με το γλάσο.

Γλάσο
Ανακατεύουμε πολύ καλά την άχνη και το χυμό λεμονιού, έως ότου δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο μείγμα, και γλασάρουμε τα μάφιν. Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγο ξύσμα λεμονιού.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER