Πασχαλινά κουλουράκια με σουσάμι

Η ανταμοιβή μετά τη νηστεία είναι αυτά τα πασχαλινά κουλούρια, που γίνονται αφράτα χάρη στο νέο αλεύρι Κέικ Φλάουρ της ΑΛΛΑΤΙΝΗ.

Βάρος900 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΨΗΣΙΜΟ20΄
ΑΝΑΜΟΝΗ1 ώρα

Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το σουσάμι) στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το φτερό έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα στο ψυγείο. Κατόπιν πλάθουμε κουλουράκια σε σχήμα πλεξούδας και τα ακουμπάμε και από τις δύο πλευρές πάνω στο σουσάμι έτσι ώστε να καλυφθούν καλά. Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και αραδιάζουμε εκεί τα κουλούρια αφήνοντας απόσταση ανάμεσά τους γιατί θα φουσκώσουν ελαφρώς. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 20 λεπτά.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef
  • Wake me up when September ends  because it means
  • backstagephotoshootingNBG headquarters steliosparliaroskathimerini
  •    4
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats