Πασχαλινό κουλούρι

Σε όλη την Ελλάδα το Πάσχα φτιάχνουν κουλούρια. Τα συγκεκριμένα γίνονται πολύ αφράτα με το νέο αλεύρι «Κέικ Φλάουρ» της ΑΛΛΑΤΙΝΗ.

Βάρος700 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20'
ΨΗΣΙΜΟ20'
ΑΝΑΜΟΝΗ30'

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά (εκτός από το αυγό για την επάλειψη) και τα ανακατεύουμε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα. Κατόπιν πλάθουμε κουλούρια ως εξής: παίρνουμε μικρές δόσεις από τη ζύμη και πλάθουμε λεπτά μακρόστενα μπαστούνια, τα διπλώνουμε στη μέση και τα περιστρέφουμε. Τα αλείφουμε με το μείγμα αυγού-γάλακτος και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial chocolate cream millefeuille vanilla teatime coffetime cacao
  • steliosparliaros sweetalchemy chpopi sweets music sunday happyday october
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate cake coffetime teatime
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate milkchocolate darkchocolate
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial      20
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry tart praline violet chocolate milkachocolate