Σαμπλέ σοκολάτας με πορτοκάλι

Αυτά τα μπισκότα γίνονται μαλακά στο εσωτερικό τους και τραγανά στο εξωτερικό χάρη στο νέο αλεύρι Κέικ Φλάουρ ΑΛΛΑΤΙΝΗ.

Βάρος1 κιλό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40'
ΨΗΣΙΜΟ15'
ΑΝΑΜΟΝΗ2 ώρες

Σε ένα μπολ βάζουμε την άχνη, το κακάο, το βούτυρο, τα αυγά, το αλεύρι και το ξύσμα από το ένα πορτοκάλι και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνουν ένα λείο ζυμάρι (μπορούμε να ζυμώσουμε και στο μίξερ με το φτερό). Τυλίγουμε το ζυμάρι με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Βγάζουμε από το ψυγείο, ζυμώνουμε ελαφρώς με το χέρι για να μαλακώσει και πλάθουμε μπαστούνια διαμέτρου 3-4 εκ.

Βάζουμε μπόλικη κρυσταλλική ζάχαρη σε ένα πιάτο μαζί με το ξύσμα από το δεύτερο πορτοκάλι και ρολάρουμε τα μπαστούνια μέσα σε αυτά έτσι ώστε να καλυφθούν καλά από τη ζάχαρη. Έπειτα τα κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ. Τοποθετούμε τα μπισκότα πάνω σε μία λαμαρίνα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για περίπου 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα διατηρούμε σε σκεπασμένο σκεύος.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry tart praline violet chocolate milkachocolate
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial      20
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate cake coffetime teatime
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial chocolate cream millefeuille vanilla teatime coffetime cacao
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy
  • steliosparliaros sweetalchemy chpopi sweets music sunday happyday october
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate milkchocolate darkchocolate