Σκόουνς

Μία ωραία ιδέα για ένα πλήρες, γιορτινό ή κυριακάτικο πρωινό από το Αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ.

ΜΕΡΙΔΕΣ12 - 15
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ25'
ΨΗΣΙΜΟ15' - 20'

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και προσθέτουμε το βούτυρο. Τρίβουμε τα υλικά με τα δάχτυλά μας μέχρι να σχηματιστεί ένα μείγμα σαν ψίχουλα ψωμιού. Προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη, όχι πολύ ομοιογενής. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε φύλλο πάχους 5 εκ. και κόβουμε με κουπ πατ μικρούς δίσκους διαμέτρου 5 εκ. Τους τοποθετούμε σε ταψί και τους αλείφουμε με το αβγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά, έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε τα ψωμάκια από το φούρνο και τα βάζουμε πάνω σε σήτα για να κρυώσουν. Τα σερβίρουμε την ίδια ημέρα συνοδεύοντάς τα με βούτυρο ή μαρμελάδα.

TIPΤα σκόουνς, ιδίως στη Βρετανία, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της απογευματινής ιεροτελεστίας του τσαγιού, που συνοδεύεται από ένα ιδιαίτερα ελαφρύ γεύμα, γνωστό και ως Devonshire tea. Εμείς όμως μπορούμε να τα απολαύσουμε σε ένα εκλεκτό κυριακάτικο πρωινό ή ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά μαζί με σπιτικές μαρμελάδες και αλείμματα.
TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial      20
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry tart praline violet chocolate milkachocolate
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial chocolate cream millefeuille vanilla teatime coffetime cacao
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate milkchocolate darkchocolate
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate cake coffetime teatime
  • steliosparliaros sweetalchemy chpopi sweets music sunday happyday october