Sharlotka, η ρωσική μηλόπιτα

Tο αλεύρι Κέικ Φλάουρ ΑΛΛΑΤΙΝΗ, τα μήλα και η κανέλα μας δίνουν ένα πλούσιο χειμωνιάτικο γλυκό.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40'
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα
ΑΝΑΜΟΝΗ20'

Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 26 εκ. Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα μήλα. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε ένα μπολ όπου έχουμε ρίξει το χυμό λεμονιού και 90 γραμμάρια από τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε για ένα τέταρτο.

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αβγά με τη υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει μια ανοιχτόχρωμη αφράτη κρέμα. Έπειτα κοσκινίζουμε πάνω από τα αβγά το αλεύρι και την κανέλα και τα αναμειγνύουμε απαλά με ένα σύρμα, ώσπου να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε το αλάτι.
Αδειάζουμε λίγο από το μείγμα μέσα στη φόρμα και στρώνουμε από πάνω ομοιόμορφα τα μήλα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα και αφήνουμε κατά μέρος τη φόρμα για 5 λεπτά.

Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μία ώρα. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το ξεφορμάρουμε. Μόλις κρυώσει εντελώς, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το σερβίρουμε.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef pastrylife pastaflora cake jam breakfast
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake special almond jam breakfast
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes summer cherry cherryblossom cherryseason tarte
  • favourite  sweet cioccolato salame by steliosparliaros
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe breakfast breafasttime chocolate chocolatecake crumble hazelnut
  • delicious irrisistable devilsgirl666999   thebest greek foodpics dessert dessertporn
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrymen sea summer blue island greece