Sharlotka, η ρωσική μηλόπιτα

Tο αλεύρι Κέικ Φλάουρ ΑΛΛΑΤΙΝΗ, τα μήλα και η κανέλα μας δίνουν ένα πλούσιο χειμωνιάτικο γλυκό.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40'
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα
ΑΝΑΜΟΝΗ20'

Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 26 εκ. Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα μήλα. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε ένα μπολ όπου έχουμε ρίξει το χυμό λεμονιού και 90 γραμμάρια από τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε για ένα τέταρτο.

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αβγά με τη υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει μια ανοιχτόχρωμη αφράτη κρέμα. Έπειτα κοσκινίζουμε πάνω από τα αβγά το αλεύρι και την κανέλα και τα αναμειγνύουμε απαλά με ένα σύρμα, ώσπου να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε το αλάτι.
Αδειάζουμε λίγο από το μείγμα μέσα στη φόρμα και στρώνουμε από πάνω ομοιόμορφα τα μήλα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα και αφήνουμε κατά μέρος τη φόρμα για 5 λεπτά.

Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μία ώρα. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το ξεφορμάρουμε. Μόλις κρυώσει εντελώς, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το σερβίρουμε.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate cake pralin gold happytime
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastrylove sufle lemo dessert
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv new recipes
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop chocolate whitechocolate milkchocolate coffret almond
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate cacao biscuit soft cake
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv agionoros
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate tart praline pastryshop shop