Σιροπιαστό κέικ πορτοκάλι

Αρωματικό και ιδιαίτερα γευστικό το κέικ που μας προτείνει το Αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20'
ΨΗΣΙΜΟ40'-45'

Μερίδες: 12, Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: 40΄-45΄

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν και ασπρίσουν. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα, εναλλάξ με το χυμό πορτοκαλιού, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με τη μαρίζ. Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα. Αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40-45 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί το κέικ βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο και αν βγει στεγνό αποσύρουμε από το φούρνο. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη και τις φλούδες για 4 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο κατά μέρος να χλιαρύνει το σιρόπι. Έπειτα περιχύνουμε το ζεστό κέικ και αφήνουμε κατά μέρος για αρκετές ώρες, μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι.

TAGS: , ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

Instagram requires authorization to view a user profile. Use autorized account in widget settings