Σοκολατένιο κέικ

Το Αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ εμπλουτίζει το κλασικό κέικ σοκολάτας με τα αρώματα του χειμώνα: ρούμι και κανέλα.

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30'
ΨΗΣΙΜΟ50'

 Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο ανακατεύοντας συχνά. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν πολύ καλά. Ενώνουμε με το μείγμα της κουβερτούρας ανακατεύοντας καλά με μια μαρίζ και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και τις σταγόνες σοκολάτας. Τέλος, ρίχνουμε το ρούμι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

TIPΕάν θέλουμε, γαρνίρουμε με λεπτά φύλλα σοκολάτας. Για να τα φτιάξουμε, παίρνουμε μια πλάκα μαύρης σοκολάτας ή σοκολάτας γάλακτος και γδέρνουμε την ίσια πλευρά της με το εργαλείο της παρμεζάνας. Προϋποθέσεις για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα είναι η ελαφρώς μαλακή σοκολάτα και η εξάσκηση.
TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros
  • steliosparliaros sweetalchemy cheesecake bake raspberry raspberrycheesecake tasty love creamcheese pastry
  • steliosparliaros sweetalchemy       vangelispaterakis
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry foto sweets garden party gardenparty friends
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial charlotte fruitsdelafiret creame vanilla vangelispaterakis glykesalchimiesofficial
  • sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry art vangelispaterakis alexatou myfriend friend best love
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry passionfruit