Τάρτα με βερίκοκα

Το πιο αρωματικό φρούτο του καλοκαιριού γίνεται μια υπέροχη τάρτα με Αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ.

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ1 ώρα
ΨΗΣΙΜΟ30'
ΑΝΑΜΟΝΗ30'

Βάση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ, με το φτερό, μέχρι να γίνει μια ζύμη. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. Έπειτα ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και τη στρώνουμε σε μια ταρτιέρα 22 εκ. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και γεμίζουμε με ρύζι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 20 λεπτά. Αφαιρούμε τη μεμβράνη με το ρύζι και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Κρέμα
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5-6 λεπτά. Χτυπάμε στο μίξερ το αβγό έως ότου αφρατέψει και ρίχνουμε το σιρόπι συνεχίζοντας το χτύπημα ώσπου να κρυώσει το μείγμα. Βάζουμε τη ζελατίνα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με 1 φλιτζάνι του καφέ νερό και περιμένουμε να φουσκώσει. Κατόπιν τη ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί. Ανακατεύουμε τη σαντιγί με το μείγμα αβγού, 3 κ.σ. από τη μαρμελάδα και τη ζελατίνα. Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. Απλώνουμε στη ζύμη την υπόλοιπη μαρμελάδα, γεμίζουμε με την κρέμα και διακοσμούμε με τα βερίκοκα και τα φιστίκια.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate cake coffetime teatime
  • steliosparliaros sweetalchemy chpopi sweets music sunday happyday october
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial      20
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial chocolate cream millefeuille vanilla teatime coffetime cacao
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry tart praline violet chocolate milkachocolate
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate milkchocolate darkchocolate