Τάρτα σοκολάτας με καρύδια

Ποιος θα πει όχι σε μια ψητή τάρτα σοκολάτας που γίνεται υπέροχα αφράτη με το νέο Κέικ Φλάουρ ΑΛΛΑΤΙΝΗ;

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ45΄
ΨΗΣΙΜΟ50΄-60΄
ΑΝΑΜΟΝΗ1 ώρα

Ζύμη
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ με το φτερό μέχρι να ενωθούν σε ζύμη (δεν θέλει πολύ ζύμωμα). Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μία ώρα. Κατόπιν την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χλστ., το οποίο στρώνουμε μέσα σε φόρμα τάρτας διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 5 εκ. καλύπτοντας και τα τοιχώματα.

Γέμιση
Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσουν, προσθέτουμε την άχνη και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι, την κανέλα, τα καρύδια και το κονιάκ. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη έως ότου γίνουν μαρέγκα, την οποία ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Γεμίζουμε την τάρτα με το μείγμα αυτό και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C για 50-60 λεπτά. Aν χρειαστεί, ψήνουμε λίγο περισσότερο.

Η τάρτα μπορεί να σερβιριστεί και χλιαρή. Αν θέλουμε, την πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros style glykesalchimiesofficial pastry sweetalchemy tart pear cream vanilla almond
  • Wake me up when September ends  because it means
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  • Cheesecake      cheesecake   !
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese