Τάρτα σοκολάτας με καρύδια

Ποιος θα πει όχι σε μια ψητή τάρτα σοκολάτας που γίνεται υπέροχα αφράτη με το νέο Κέικ Φλάουρ ΑΛΛΑΤΙΝΗ;

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ45΄
ΨΗΣΙΜΟ50΄-60΄
ΑΝΑΜΟΝΗ1 ώρα

Ζύμη
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ με το φτερό μέχρι να ενωθούν σε ζύμη (δεν θέλει πολύ ζύμωμα). Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μία ώρα. Κατόπιν την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χλστ., το οποίο στρώνουμε μέσα σε φόρμα τάρτας διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 5 εκ. καλύπτοντας και τα τοιχώματα.

Γέμιση
Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσουν, προσθέτουμε την άχνη και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι, την κανέλα, τα καρύδια και το κονιάκ. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη έως ότου γίνουν μαρέγκα, την οποία ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Γεμίζουμε την τάρτα με το μείγμα αυτό και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C για 50-60 λεπτά. Aν χρειαστεί, ψήνουμε λίγο περισσότερο.

Η τάρτα μπορεί να σερβιριστεί και χλιαρή. Αν θέλουμε, την πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • favourite  sweet cioccolato salame by steliosparliaros
  • delicious irrisistable devilsgirl666999   thebest greek foodpics dessert dessertporn
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes summer cherry cherryblossom cherryseason tarte
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe breakfast breafasttime chocolate chocolatecake crumble hazelnut
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef pastrylife pastaflora cake jam breakfast
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrymen sea summer blue island greece
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake special almond jam breakfast