Ταρτάκια με αμυγδαλωτό

Η τραγανή ζύμη με αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ και η πλούσια κρέμα συναντούν τη χαρακτηριστή γεύση των αμυγδαλωτών...

ΜΕΡΙΔΕΣ6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ50΄
ΨΗΣΙΜΟπερίπου 20΄
ΑΝΑΜΟΝΗ2-3 ώρες

Ζύμη
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το βούτυρο. Δουλεύουμε το μείγμα με τα δάχτυλά μας μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα. Προσθέτουμε το αβγό και τη ζάχαρη άχνη και ζυμώνουμε ώσπου να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο. Την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 3-4 χλστ. και καλύπτουμε με αυτό 6 φόρμες σιλικόνης για ταρτάκια. Σκεπάζουμε τις ζύμες με μεμβράνη και τις γεμίζουμε με ρύζι (έτσι, δεν θα φουσκώσουν). Ψήνουμε τα ταρτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 10 λεπτά. Αφαιρούμε τη μεμβράνη με το ρύζι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 7-10 λεπτά. Αφήνουμε τις τάρτες να κρυώσουν εντελώς.

Γέμιση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το αλεύρι και τη βανίλια και προσθέτουμε τα αβγά. Χτυπάμε με έναν αβγοδάρτη για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το ξύσμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά πριν βράσει και ρίχνουμε σιγά-σιγά το μισό μέσα στο μείγμα των αβγών ανακατεύοντας διαρκώς. Στη συνέχεια, αδειάζουμε αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και επαναφέρουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε αδιάκοπα, έως ότου δέσει η κρέμα. Όταν είναι έτοιμη, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Γεμίζουμε τα ταρτάκια με την κρέμα. Σπάμε με τα χέρια τα αμυγδαλωτά Σπετσών σε κομμάτια και γαρνίρουμε τα ταρτάκια.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • Wake me up when September ends  because it means
  • Cheesecake      cheesecake   !
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • steliosparliaros style glykesalchimiesofficial pastry sweetalchemy tart pear cream vanilla almond
  •    4