Βασιλόπιτα με πορτοκάλι

H πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα φορά άρωμα πορτοκαλιού στην εκδοχή που μας δίνει το Κέικ Φλάουρ ΑΛΛΑΤΙΝΗ.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20'
ΨΗΣΙΜΟπερίπου 1 ώρα

Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό για μία ώρα, μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά (τα τρυπάμε με ένα πιρούνι για να το διαπιστώσουμε). Τα βγάζουμε και, αφού κρυώσουν, τα κόβουμε σε κομμάτια. Αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Από αυτό τον πολτό κρατάμε 260 γρ.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 260 γρ. πολτό με το λιωμένο βούτυρο. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Τα αδειάζουμε στο προηγούμενο μείγμα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ., σκορπίζουμε τα φετάκια αμυγδάλου και ψήνουμε για περίπου μία ώρα (δοκιμάζουμε αν ψήθηκε βυθίζοντας στο κέντρο ένα μαχαίρι, το οποίο θα πρέπει να βγει στεγνό και καθαρό). Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv skai travel corfu  blue
  • steliosparliaros gillesmarchal patisseriegillesmarchal friend pastry paris greece gourdefrance goutdefrance athens
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv new corfu chocolate kumquat skai
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry limoncello lemon cream new recipe tv soon
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate kumquat tv corfu
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv chania skai soon
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate gold birthdaycake