Βασιλόπιτα

Μία υπέροχη συνταγή με άρωμα πορτοκαλιού από το Αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30'
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα. Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 24 εκ. ή ένα ταψί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα, βάζοντας ενδιάμεσα και το φλουρί. Ψήνουμε στους 170°C για μία ώρα. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε καλά η βασιλόπιτα τρυπώντας τη με ένα μαχαίρι κι αν αυτό βγει υγρό (με υπολείμματα ζύμης επάνω), ψήνουμε λίγο περισσότερο. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

TIP Η ίδια συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη δημιουργία λαχταριστών κέικ κάθε εποχή του χρόνου.
TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate milkchocolate darkchocolate
  • steliosparliaros sweetalchemy chpopi sweets music sunday happyday october
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate cake coffetime teatime
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry tart praline violet chocolate milkachocolate
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial      20
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial chocolate cream millefeuille vanilla teatime coffetime cacao