Υγρό κέικ με σοκολάτα γάλακτος

Μαλακό και αφράτο αυτό το κέικ που φτιάξαμε με Αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ.

ΜΕΡΙΔΕΣΜερίδες: 12, Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: 25΄
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30'
ΨΗΣΙΜΟ25'

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε, ανακατεύοντας διαρκώς, το αλεύρι και το ρούμι. Χτυπάμε τα 2 αβγά και τους κρόκους μαζί με 150 γρ. από τη ζάχαρη και το κακάο. Ενσωματώνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα έως ότου γίνουν μαρέγκα. Ανακατεύουμε τη μαρέγκα απαλά μέσα στη σοκολάτα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170˚C για 25 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Γκανάς
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσει και αφήνουμε κατά μέρος μέχρι να σφίξει η κρέμα. Έπειτα την απλώνουμε με μια σπάτουλα πάνω στο κέικ.

 

 

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry tart praline violet chocolate milkachocolate
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate milkchocolate darkchocolate
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial      20
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial chocolate cream millefeuille vanilla teatime coffetime cacao
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate cake coffetime teatime
  • steliosparliaros sweetalchemy chpopi sweets music sunday happyday october
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy