Μπαβαρουάζ µε ξηρούς καρπούς

Μια εύκολη μπαβαρουάζ από καβουρδισμένους και αλεσμένους ξηρούς καρπούς. Έχει πλούσια γεύση αλλά παράλληλα δίνει μια δροσερή αίσθηση στο στόμα.

ΜΕΡΙΔΕΣ11-12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40΄
ΑΝΑΜΟΝΗ5-6 ώρες

Βάζουµε τους ξηρούς καρπούς (τα 150 γρ.) σε ένα ταψί και τους ψήνουμε στους 160°C για 10 λεπτά. Έπειτα τους αλέθουμε όλους μαζί στο μπλέντερ μέχρι να βγάλουν τα έλαιά τους και γίνει ένα πηχτό μείγμα σαν πάστα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τα 250 γρ. κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε την πάστα των ξηρών καρπών και τα σποράκια από το εσωτερικό της βανίλιας. Παράλληλα, βάζουμε τις ζελατίνες να μουλιάσουν σε ένα μπολ με κρύο νερό. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το γάλα, την οποία τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις η θερμοκρασία του μείγματος φτάσει στους 84°C-85°C (δηλαδή μόλις δέσει ελαφρώς και αχνίζει έντονα, αλλά πριν βράσει), το αποσύρουμε. Προσθέτουμε τις ζελατίνες, στραγγισμένες από το νερό. Ανακατεύουμε και, τέλος,ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος. Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια της κρεμ καραμελέ, τα οποία τοποθετούμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες, ώστε να πήξουν καλά οι κρέμες. Ξεφορμάρουμε βυθίζοντας τα φορμάκια σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζοντάς τα σε πιάτα. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε µε ξηρούς καρπούς.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • Montanya Oro is also a barrel aged rum aged for
  • 30 years ZG Pastry magazine! pastry steliosparliaros pastrychef chocolate chocolatetart
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe tvshow healthyrecipes healthychoices eathealthy arlaproteingr dontmissit
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lovechocolate blackforest coffee coffeshop inspiration fruits
  •   1850 skaitv steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe healthyrecipes healthychoices
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart
  •    2104   1850  glykesalchimiesofficial