Κομπόστα ανανά με κρέμα γιαουρτιού

Μια δροσερή και εύκολη κρέμα με ελάχιστα λιπαρά.

ΜΕΡΙΔΕΣ5
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40΄
ΑΝΑΜΟΝΗ2 ώρες

Κομπόστα
Καθαρίζουμε τον ανανά πολύ καλά και τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το μέλι, τη βανίλια και τα γλυκάνισα για 3 λεπτά (από όταν ξεκινήσει ο βρασμός). Ρίχνουμε έπειτα τα κομμάτια του ανανά και βράζουμε για άλλα 3 λεπτά. Αφήνουμε την κομπόστα να κρυώσει και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Κρέμα γιαουρτιού
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το μέλι. Βάζουμε τις ζελατίνες να μαλακώσουν σε ένα μπολ με κρύο νερό. Μόλις γίνουν σαν μεμβράνη, τις στύβουμε ελαφρώς, πετάμε το νερό και τις ξαναρίχνουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το 1 σφηνάκι καυτό νερό και ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν. Ρίχνουμε στις διαλυμένες ζελατίνες λίγο από το μείγμα γιαουρτιού-μελιού, ανακατεύουμε και έπειτα αναμειγνύουμε με το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού.

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, σε μεσαία ταχύτητα, το ασπράδι μέχρι να γίνει μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Μοιράζουμε την κρέμα σε ποτήρια γεμίζοντάς τα μέχρι τη μέση και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, έως ότου η κρέμα σταθεροποιηθεί. Απογεμίζουμε τα ποτήρια με την κομπόστα ανανά και σερβίρουμε.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial  21
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial new cake kathimerini sunday 21april2019
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry love new magazin mag kathimerini 21sunday
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake chocolate vanilla eastereggs pastrylove pastrychef
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tart raspberry almond cream vanilla art
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial mag pastry new recipes foodstyling friends kathimerini
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial