Κρέμα φράουλας και σοκολάτας

Με την κρέμα αυτή μπορούμε να αλείψουμε μπισκότα, κέικ ή να την χρησιμοποιήσουμε ως επικάλυψη τούρτας.

Βάρος850γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20'

Ρίχνουμε τον πολτό φράουλας σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε στη φωτιά. Λίγο πριν πάρει βράση τον αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε για ένα λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια κουτάλα μέχρι να λιώσει. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι η θερμοκρασία του μείγματος να φτάσει στους 35°C-40°C (δηλαδή τόσο που να το αισθανόμαστε χλιαρό στο δάχτυλό μας) και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε ξανά, κατά προτίμηση με ένα μπλέντερ χειρός προσέχοντας ώστε η κρέμα να μην πάρει αέρα. Γεμίζουμε βάζα και διατηρούμε στο ψυγείο.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef
  • backstagephotoshootingNBG headquarters steliosparliaroskathimerini
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • Wake me up when September ends  because it means
  •    4
  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats