Κρέμα φράουλας και σοκολάτας

Με την κρέμα αυτή μπορούμε να αλείψουμε μπισκότα, κέικ ή να την χρησιμοποιήσουμε ως επικάλυψη τούρτας.

Βάρος850γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20'

Ρίχνουμε τον πολτό φράουλας σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε στη φωτιά. Λίγο πριν πάρει βράση τον αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε για ένα λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια κουτάλα μέχρι να λιώσει. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι η θερμοκρασία του μείγματος να φτάσει στους 35°C-40°C (δηλαδή τόσο που να το αισθανόμαστε χλιαρό στο δάχτυλό μας) και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε ξανά, κατά προτίμηση με ένα μπλέντερ χειρός προσέχοντας ώστε η κρέμα να μην πάρει αέρα. Γεμίζουμε βάζα και διατηρούμε στο ψυγείο.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweets chocolate cream biscuits vanilla teatime coffetime
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe crepes crpe cream rosecream jelly rose
  • steliosparliaros sea happyday sunday summer blue sky island
  • Steliosparliaros sweets coffetime teatime hightea
  • steliosparliaros sweets traditional paste fruits asian biscuits old new
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe carottecake cake walnut spicy creamcheese carotte
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chocolate chocolatetart strawberry strawberrychocolate foodstyling foodstyle