Μουχαλεμπί με ροδόνερο

Μια light και εύκολη κρέμα χωρίς πολλά λιπαρά που αγαπούν στη γειτονική μας Κύπρο, την Τουρκία και σε αραβικές χώρες.

ΜΕΡΙΔΕΣπερίπου 9
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15΄
ΑΝΑΜΟΝΗστο ψυγείο: 2-3 ώρες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την κρυσταλλική ζάχαρη και τα τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 100 γρ. κρύο νερό ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη. Λίγο πριν βράσει το γάλα, ανακατεύουμε ξανά το κορν φλάουρ και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει. Αδειάζουμε σ’ ένα μικρό και χαμηλό ταψί, που έχουμε βρέξει ελαφρώς (θα μας διευκολύνει στο ξεφορμάρισμα). Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει στο ψυγείο. Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια και τη σερβίρουμε με αρκετή άχνη και ροδόνερο.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial skaitv skai tv new recipes travel greece
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef chocolate ice icesweet christmas new
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop hazel cake chocolate rich tasty
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop christmas biscuits stars tree treecake
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry pastrychop cake christmas spices pear gold happydays
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake biscuits chocolate birthdaycake athenvoice happybirthday
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry skaitv skai tv new travel newyear