Μουχαλεμπί με ροδόνερο

Μια light και εύκολη κρέμα χωρίς πολλά λιπαρά που αγαπούν στη γειτονική μας Κύπρο, την Τουρκία και σε αραβικές χώρες.

ΜΕΡΙΔΕΣπερίπου 9
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15΄
ΑΝΑΜΟΝΗστο ψυγείο: 2-3 ώρες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την κρυσταλλική ζάχαρη και τα τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 100 γρ. κρύο νερό ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη. Λίγο πριν βράσει το γάλα, ανακατεύουμε ξανά το κορν φλάουρ και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει. Αδειάζουμε σ’ ένα μικρό και χαμηλό ταψί, που έχουμε βρέξει ελαφρώς (θα μας διευκολύνει στο ξεφορμάρισμα). Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει στο ψυγείο. Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια και τη σερβίρουμε με αρκετή άχνη και ροδόνερο.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe baklava walnut syrup traditional dessert summer
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe brownie chocolate darkchocolate dessert warm serve
  • steliosparliaros watermelon ice icecube summer taste fruit summerfruit
  • Steliosparliaros sunset sungoesdown besttime colorful natural summerlover inspiration horizon escape
  • steliosparliaros summer summervibes sea sun happytime escape horizon inspiration aperitivo
  • Getting inspired by steliosparliaros for aegeanairlines An alternative cheesecake inspired
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe coffeetime icecoffee donuts loukoumas puffpastry cinamonsugar