Σοκολατένια πανακότα σε ποτήρι

Από τα πιο εύκολα γλυκά. Ιδανικό επιδόρπιο μετά από ένα γεύμα αλλά και ωραίο κέρασμα για τον μπουφέ.

ΜΕΡΙΔΕΣ6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20'
ΑΝΑΜΟΝΗ3-4 ώρες

Πανακότα
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας να μουλιάσουν μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό, ώστε να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη σοκολάτα και τη ζάχαρη και τα βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι το μείγμα ν’ αρχίσει να βράζει και να φουσκώνει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας, αφού τα στραγγίξουμε από το νερό. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν. Aφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας συχνά και το αδειάζουμε σε ποτήρια. Αν θέλουμε να κρυώσει πιο γρήγορα, μπορούμε προηγουμένως να αδειάσουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, το οποίο θα τοποθετήσουμε πάνω από παγάκια. Εκεί θα το ανακατέψουμε μέχρι να κρυώσει και να αρχίσει να πήζει.
Βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο μέχρι να πήξει η πανακότα και σερβίρουμε με την σος.
Δείτε την πανακότα βήμα - βήμα

Σος
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος με το γάλα και το ξύσμα. Λίγο πριν πάρει βράση το μείγμα, το αδειάζουμε στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε τη σος να κρυώσει, πριν τη χρησιμοποιήσουμε.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial breakfast sunday holiday summer
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pineapple cake lovepastry
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry valrhona chocolate friend alainchartier valrhonafrance tainlhermitage
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sea seastar blue sun summer 2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial summer 2019 sea star blue holidays
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial summer island sun sea
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial sea sun sand colours calm black white