Γλυκιά πίτα με φράουλες

Όταν οι φράουλες είναι ώριμες και ζουμερές δίνουν το καλύτερο αποτέλεσμα σε πίτες και τάρτες.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ25'
ΨΗΣΙΜΟ35'-40'
ΑΝΑΜΟΝΗ30'

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, τους κρόκους και τη σκόνη αμυγδάλου με μια κουτάλα ή με έναν αυγοδάρτη. Κοσκινίζουμε μαζί σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τα αδειάζουμε στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύουμε για να ενσωματωθούν αλλά όσο το λιγότερο δυνατόν. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 30 λεπτά (εκτός ψυγείου).

Τοποθετούμε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου και στρώνουμε στο εσωτερικό του το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 35-40 λεπτά, έως ότου η επιφάνεια πάρει χρυσαφί χρώμα. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Απλώνουμε την μαρμελάδα πάνω στην πίτα και γαρνίρουμε με τις φράουλες. Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv skai travel corfu  blue
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate chocolatetruffe cacao rum taste
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv chania skai soon
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry creame sweetbread
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate gold birthdaycake
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv skai new chania creta
  • steliosparliaros sweetalchemy       Fasting cake