Γλυκό κουταλιού με ξερά φρούτα και μέλι

Εύκολο, υγιεινό και πολύ νόστιμο επιδόρπιο για τα χειμωνιάτικα καλέσματα.

Βάροςπερίπου 800 γρ.
Προετοιμασία-Παρασκευή50΄

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το μέλι, το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού και τα μυρωδικά. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, ρίχνουμε τα ξερά φρούτα. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι (αυτό συμβαίνει όταν η θερμοκρασία του έχει φτάσει στους 109◦C-110ºC. Δοκιμάζουμε αν έχει δέσει ρίχνοντας μια κουταλιά σε ένα πιάτο, που έχουμε κρυώσει στο ψυγείο. Θα πρέπει να μην απλώνει πολύ και να φαίνεται ελαφρώς παχύρρευστο. Κατεβάζουμε το γλυκό από τη φωτιά και το μοιράζουμε σε αποστειρωμένα* βάζα, γεμίζοντάς τα μέχρι πάνω. Κλείνουμε ερμητικά με το καπάκι και τοποθετούμε τα βάζα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Έτσι πετυχαίνουμε πολύ καλή κονσερβοποίηση.

TIPΓια να αποστειρώσουμε τα βάζα τα βράζουμε σε νερό.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros summer summervibes island sea sand view horizon blue shadesofblue
  • Steliosparliaros sweets coffetime teatime hightea
  • Syrup soaked semolina cake Revani with white chocolate whipped cream!
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe crepes crpe cream rosecream jelly rose
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe pistachio pistachiocookies coffee coffeetime summer greeksummer
  • steliosparliaros sweets traditional paste fruits asian biscuits old new
  • steliosparliaros