Γλυκό κουταλιού με ξερά φρούτα και μέλι

Εύκολο, υγιεινό και πολύ νόστιμο επιδόρπιο για τα χειμωνιάτικα καλέσματα.

Βάροςπερίπου 800 γρ.
Προετοιμασία-Παρασκευή50΄

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το μέλι, το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού και τα μυρωδικά. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, ρίχνουμε τα ξερά φρούτα. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι (αυτό συμβαίνει όταν η θερμοκρασία του έχει φτάσει στους 109◦C-110ºC. Δοκιμάζουμε αν έχει δέσει ρίχνοντας μια κουταλιά σε ένα πιάτο, που έχουμε κρυώσει στο ψυγείο. Θα πρέπει να μην απλώνει πολύ και να φαίνεται ελαφρώς παχύρρευστο. Κατεβάζουμε το γλυκό από τη φωτιά και το μοιράζουμε σε αποστειρωμένα* βάζα, γεμίζοντάς τα μέχρι πάνω. Κλείνουμε ερμητικά με το καπάκι και τοποθετούμε τα βάζα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Έτσι πετυχαίνουμε πολύ καλή κονσερβοποίηση.

TIPΓια να αποστειρώσουμε τα βάζα τα βράζουμε σε νερό.
TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial chocolate cream millefeuille vanilla teatime coffetime cacao
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate cake coffetime teatime
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate milkchocolate darkchocolate
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial chestnut cream
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial      20
  • steliosparliaros sweetalchemy chpopi sweets music sunday happyday october