Γλυκό κουταλιού με ξερά φρούτα και μέλι

Εύκολο, υγιεινό και πολύ νόστιμο επιδόρπιο για τα χειμωνιάτικα καλέσματα.

Βάροςπερίπου 800 γρ.
Προετοιμασία-Παρασκευή50΄

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το μέλι, το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού και τα μυρωδικά. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, ρίχνουμε τα ξερά φρούτα. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι (αυτό συμβαίνει όταν η θερμοκρασία του έχει φτάσει στους 109◦C-110ºC. Δοκιμάζουμε αν έχει δέσει ρίχνοντας μια κουταλιά σε ένα πιάτο, που έχουμε κρυώσει στο ψυγείο. Θα πρέπει να μην απλώνει πολύ και να φαίνεται ελαφρώς παχύρρευστο. Κατεβάζουμε το γλυκό από τη φωτιά και το μοιράζουμε σε αποστειρωμένα* βάζα, γεμίζοντάς τα μέχρι πάνω. Κλείνουμε ερμητικά με το καπάκι και τοποθετούμε τα βάζα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Έτσι πετυχαίνουμε πολύ καλή κονσερβοποίηση.

TIPΓια να αποστειρώσουμε τα βάζα τα βράζουμε σε νερό.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes summer cherry cherryblossom cherryseason tarte
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe breakfast breafasttime chocolate chocolatecake crumble hazelnut
  • favourite  sweet cioccolato salame by steliosparliaros
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef pastrylife pastaflora cake jam breakfast
  • delicious irrisistable devilsgirl666999   thebest greek foodpics dessert dessertporn
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake special almond jam breakfast
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrymen sea summer blue island greece