Μαρμελάδα ντομάτας με φέτες λεμονιού

Σερβίρετέ την με το ψωμί αλλά και πλάι σε ώριμα κίτρινα τυριά όπως ένα τσάτνεϊ ή ένα πατέ φρούτων.

Βάρος1.600 γρ.
Προετοιμασία-παρασκευή1 ώρα

Σε μιακατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε απαλά και τοποθετούμε σε σιγανή φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 45-60 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά για να μη πιάσει στον πάτο. Μετά από αυτό το διάστημα, θα πρέπει να έχουν μισοδιαλυθεί οι ντομάτες και διασκορπιστεί μέσα σε ένα πηχτό σιρόπι. Για να είμαστε σίγουροι ότι έχει δέσει η μαρμελάδα, ρίχνουμε λίγη σε ένα κρύο πιάτο και τραβάμε μια γραμμή με το δάχτυλό μας· θα πρέπει να μένει δρόμος που δεν κλείνει αμέσως. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα μέχρι πάνω, κλείνουμε με το καπάκι ερμητικά και τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Έτσι πετυχαίνουμε πολύ καλή κονσερβοποίηση.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy chpopi sweets music sunday happyday october
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy tbt 1995 myart pastry 24year
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial chestnut cream
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate cake coffetime teatime
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial      20
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate milkchocolate darkchocolate