Μαρμελάδα ντομάτας με φέτες λεμονιού

Σερβίρετέ την με το ψωμί αλλά και πλάι σε ώριμα κίτρινα τυριά όπως ένα τσάτνεϊ ή ένα πατέ φρούτων.

Βάρος1.600 γρ.
Προετοιμασία-παρασκευή1 ώρα

Σε μιακατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε απαλά και τοποθετούμε σε σιγανή φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 45-60 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά για να μη πιάσει στον πάτο. Μετά από αυτό το διάστημα, θα πρέπει να έχουν μισοδιαλυθεί οι ντομάτες και διασκορπιστεί μέσα σε ένα πηχτό σιρόπι. Για να είμαστε σίγουροι ότι έχει δέσει η μαρμελάδα, ρίχνουμε λίγη σε ένα κρύο πιάτο και τραβάμε μια γραμμή με το δάχτυλό μας· θα πρέπει να μένει δρόμος που δεν κλείνει αμέσως. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα μέχρι πάνω, κλείνουμε με το καπάκι ερμητικά και τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Έτσι πετυχαίνουμε πολύ καλή κονσερβοποίηση.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrylife blue island greekislands sun sunset
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastrylife pastryshop pastrychef colors cream
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe cake caprese tortacaprese traditional chocolate almond
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrylife greece island greekislands greeksummer summer2018
  • lesbleusenfinale france congratulations jadore mundial worldcup paris pastrylife pastrychef pastrylove
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrylife happyday sun sunset greece greeksummer
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chocolate darkchocolate orange orangeblossom cake mouse