Ροδακινόπιτα

Ένα γλυκό με ροδάκινα κομπόστα, για να απολαμβάνουμε το καλοκαιρινό φρούτο και στην καρδιά του Χειμώνα.

ΜΕΡΙΔΕΣ8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ40΄
ΑΝΑΜΟΝΗ30΄

Zύμη
Ζυμώνουμε στην κουζινομηχανή (μπλέντερ) ή στο μίξερ (με το φτερό) το βούτυρο με το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα μείγμα από σβόλους. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ενωθούν σε ζύμη. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί.

Συναρμολόγηση
Κόβουμε το κάθε μισό ροδάκινο από την κονσέρβα στα 3 και τα ανακατεύουμε με τη σκόνη φουντουκιού και το αλεύρι. Κόβουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε το ένα κομμάτι με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χλστ. Μεταφέρουμε το φύλλο σε ένα χαμηλό τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. (που έχουμε ακουμπήσει σε ένα ταψί) ή σε μια ταρτιέρα ίδιας διαμέτρου. Σηκώνουμε τη ζύμη περιφερειακά έτσι ώστε να καλύψει τα τοιχώματα και κόβουμε όση εξέχει από αυτά.

Ανακατεύουμε τον κρόκο με 1 κ.σ. νερό και αλείφουμε τη ζύμη. Αδειάζουμε από πάνω το μείγμα των ροδάκινων. Ανοίγουμε και το δεύτερο κομμάτι ζύμης σε λεπτό φύλλο και το τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση. Πιέζουμε το φύλλο περιφερειακά έτσι ώστε να κολλήσει στη ζύμη που βρίσκεται στα πλαϊνά.

Χτυπάμε ελαφρώς το ασπράδι και αλείφουμε την επιφάνεια της τάρτας. Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210◦C για 15 λεπτά και στους 190◦C-200◦C για 25 λεπτά ακόμη.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •    valrhona tournonsurrhone tainlhermitage businesstrip bridge glykesalchimies steliosparliaros
  •   Arla Protein!  follow Arlaproteingr
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweet cream vanilla
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial recipe sweetandsalty cherrytomatoes spoonsweet foodstyling foodstyle
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry chocolate chocolatepassion fruits passion cacao biscuits
  • breakfast  nofilter mothermade homemade chocolatecake chocoholic pastry steliosparliaros dessert