Ροδακινόπιτα

Ένα γλυκό με ροδάκινα κομπόστα, για να απολαμβάνουμε το καλοκαιρινό φρούτο και στην καρδιά του Χειμώνα.

ΜΕΡΙΔΕΣ8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ40΄
ΑΝΑΜΟΝΗ30΄

Zύμη
Ζυμώνουμε στην κουζινομηχανή (μπλέντερ) ή στο μίξερ (με το φτερό) το βούτυρο με το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα μείγμα από σβόλους. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ενωθούν σε ζύμη. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί.

Συναρμολόγηση
Κόβουμε το κάθε μισό ροδάκινο από την κονσέρβα στα 3 και τα ανακατεύουμε με τη σκόνη φουντουκιού και το αλεύρι. Κόβουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε το ένα κομμάτι με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χλστ. Μεταφέρουμε το φύλλο σε ένα χαμηλό τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. (που έχουμε ακουμπήσει σε ένα ταψί) ή σε μια ταρτιέρα ίδιας διαμέτρου. Σηκώνουμε τη ζύμη περιφερειακά έτσι ώστε να καλύψει τα τοιχώματα και κόβουμε όση εξέχει από αυτά.

Ανακατεύουμε τον κρόκο με 1 κ.σ. νερό και αλείφουμε τη ζύμη. Αδειάζουμε από πάνω το μείγμα των ροδάκινων. Ανοίγουμε και το δεύτερο κομμάτι ζύμης σε λεπτό φύλλο και το τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση. Πιέζουμε το φύλλο περιφερειακά έτσι ώστε να κολλήσει στη ζύμη που βρίσκεται στα πλαϊνά.

Χτυπάμε ελαφρώς το ασπράδι και αλείφουμε την επιφάνεια της τάρτας. Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210◦C για 15 λεπτά και στους 190◦C-200◦C για 25 λεπτά ακόμη.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes summer cherry cherryblossom cherryseason tarte
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake special almond jam breakfast
  • favourite  sweet cioccolato salame by steliosparliaros
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe breakfast breafasttime chocolate chocolatecake crumble hazelnut
  • delicious irrisistable devilsgirl666999   thebest greek foodpics dessert dessertporn
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef pastrylife pastaflora cake jam breakfast
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrymen sea summer blue island greece