Σιρόπι φράουλας

Το αραιώνουμε με νερό ή σόδα και φτιάχνουμε ένα δροσιστικό αναψυκτικό.

ΠοσότηταΓια 900 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15'
ΑΝΑΜΟΝΗ1 νύχτα

 

Πολτοποιούμε τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη στο μπλέντερ. Αδειάζουμε τον πολτό σε ένα μπολ, προσθέτουμε τους γλυκάνισους, την κανέλα και τη βανίλια, αφού πρώτα τη σχίσουμε κατά μήκος με ένα μαχαίρι και πάρουμε από το εσωτερικό της τους σπόρους, τους οποίους θα ρίξουμε επίσης στο μπολ. Αφήνουμε τον πολτό για 1 βράδυ στο ψυγείο, ώστε να απορροφήσει τα αρώματα. Την επομένη τον σουρώνουμε πολύ καλά μέσα σε μια κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε στη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά (από το σημείο βρασμού). Αδειάζουμε τον πολτό σε αποστειρωμένα μπουκάλια και αφού κρυώσει καλά τον διατηρούμε στο ψυγείο έως και 1 μήνα.

Για να σερβίρουμε βάζουμε σε ένα μεγάλο ποτήρι 1 μέρος από το σιρόπι φράουλας και απογεμίζουμε με 5 μέρη δροσερό νερό ή σόδα ή ανθρακούχο νερό.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate pistachio greece oliveoil love
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry love birthdaycake white pink rose
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sunset sea greece color
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate cream pastry pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry shop chocole lab work mylife 40year
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolateday happyday mylife chocolatelife 40year