Σιρόπι φράουλας

Το αραιώνουμε με νερό ή σόδα και φτιάχνουμε ένα δροσιστικό αναψυκτικό.

ΠοσότηταΓια 900 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15'
ΑΝΑΜΟΝΗ1 νύχτα

 

Πολτοποιούμε τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη στο μπλέντερ. Αδειάζουμε τον πολτό σε ένα μπολ, προσθέτουμε τους γλυκάνισους, την κανέλα και τη βανίλια, αφού πρώτα τη σχίσουμε κατά μήκος με ένα μαχαίρι και πάρουμε από το εσωτερικό της τους σπόρους, τους οποίους θα ρίξουμε επίσης στο μπολ. Αφήνουμε τον πολτό για 1 βράδυ στο ψυγείο, ώστε να απορροφήσει τα αρώματα. Την επομένη τον σουρώνουμε πολύ καλά μέσα σε μια κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε στη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά (από το σημείο βρασμού). Αδειάζουμε τον πολτό σε αποστειρωμένα μπουκάλια και αφού κρυώσει καλά τον διατηρούμε στο ψυγείο έως και 1 μήνα.

Για να σερβίρουμε βάζουμε σε ένα μεγάλο ποτήρι 1 μέρος από το σιρόπι φράουλας και απογεμίζουμε με 5 μέρη δροσερό νερό ή σόδα ή ανθρακούχο νερό.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe christmasinspiration christmasiscoming christmascake cake white foodstyling
  • Shoeobsbroguesbrowncartoncrocsshoes shoeobsShoeobs1208 shoeobsshoes shoepinkshoepinkshoeShoeobs1208 shoes shoeobs shoeaddict shoeholic shoejungle shoelover
  •  !      20
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe christmasspirit christmasrecipes newissue magazine christmascookies gingerbread
  •      cranberries   Tahiti
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial
  • seminar with a greek pastryGod steliosparliaros 1 sweets selfie greece