Σιρόπι φράουλας

Το αραιώνουμε με νερό ή σόδα και φτιάχνουμε ένα δροσιστικό αναψυκτικό.

ΠοσότηταΓια 900 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15'
ΑΝΑΜΟΝΗ1 νύχτα

 

Πολτοποιούμε τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη στο μπλέντερ. Αδειάζουμε τον πολτό σε ένα μπολ, προσθέτουμε τους γλυκάνισους, την κανέλα και τη βανίλια, αφού πρώτα τη σχίσουμε κατά μήκος με ένα μαχαίρι και πάρουμε από το εσωτερικό της τους σπόρους, τους οποίους θα ρίξουμε επίσης στο μπολ. Αφήνουμε τον πολτό για 1 βράδυ στο ψυγείο, ώστε να απορροφήσει τα αρώματα. Την επομένη τον σουρώνουμε πολύ καλά μέσα σε μια κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε στη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά (από το σημείο βρασμού). Αδειάζουμε τον πολτό σε αποστειρωμένα μπουκάλια και αφού κρυώσει καλά τον διατηρούμε στο ψυγείο έως και 1 μήνα.

Για να σερβίρουμε βάζουμε σε ένα μεγάλο ποτήρι 1 μέρος από το σιρόπι φράουλας και απογεμίζουμε με 5 μέρη δροσερό νερό ή σόδα ή ανθρακούχο νερό.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate raspberry rose litchi
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial tinosfoodpaths tinos island greece blue sky summer
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate caramel tart pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop chocolate recipe oldfashion vintage foodstyling
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry summer soon greece blue sea happytime
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love blackforest chocolate cream cherry
  • moodoftheday eurovision2019 eurovision concert music tb eurovision1974winners abba performance artist