Ταρτ τατέν

Από τις πιο κλασικές και αγαπημένες γαλλικές συνταγές, η ταρτ τατέν με ζύμη σφολιάτας είναι η πιο εύκολη μηλόπιτα!

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα

Καθαρίζουμε τα μήλα από τη φλούδα και τα κουκούτσια. Τα κόβουμε στα 8 και τα βράζουμε σε νερό, έως ότου μαλακώσουν ελαφρώς. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν πολύ καλά. Σε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ., κατά προτίμηση αντικολλητικό, βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το τοποθετούμε πάνω στην εστία της κουζίνας. Όταν το μείγμα καραμελώσει και πάρει σκούρο χρώμα, προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει, κουνώντας το ταψί έτσι ώστε η καραμέλα να απλωθεί παντού. Αποσύρουμε από τη φωτιά.  Τοποθετούμε τα μήλα πάνω από την καραμέλα. Τρυπάμε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια και σκεπάζουμε με αυτή τα μήλα. Κόβουμε όση δεν χωράει στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα.

Αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για μισή ώρα μέσα στη φόρμα και ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας προσεκτικά σε μια πιατέλα. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και σερβίρουμε.

TIPΑν θέλουμε, χρησιμοποιούμε αχλάδια αντί για μήλα.

 

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry pastrychop cake christmas spices pear gold happydays
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef chocolate ice icesweet christmas new
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake biscuits chocolate birthdaycake athenvoice happybirthday
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial skaitv skai tv new recipes travel greece
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop christmas biscuits stars tree treecake
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry skaitv skai tv new travel newyear
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop hazel cake chocolate rich tasty